Diş beyazlatma nedir?
Beyazlatma ile koyu renkli ve rengi bozulmuş dişler daha parlak hale getirilebilir. Bu durumda, kimyasal bir reaksiyonla aktif oksijen salınır. Burada çeşitli klor bileşikleri veya hidrojen peroksit kullanılır. Bu oldukça konsantre solüsyon diş hekimi tarafından doğrudan dişin üzerine uygulanır. Diş etleri, dudaklar ve kalan alanlar uygun şekilde korunduğunda hafif veya yumuşak bir lazer etkinleştirilir.
İnsanlar önce dişlerine bakar. Güzel parlak dişlere sahip olanlar canlı, sempatik, genç ve çekici görünürler. Beyaz dişlerle saklanmaya gerek kalmaz ve ışıltılı gülüşünü gösterebilir. Sadece daha iyi görünmekle kalmayacak, aynı zamanda özgüveninizi otomatik olarak artıracaktır. Sempatik ve kendine güvenen kişiler genellikle günlük yaşamlarında daha başarılı olurlar. Kaygısız bir gülümseme ile çok daha farklı ve pozitif bir görünüme sahip olunur.
Hangi riskler ve yan etkiler var?
- Dişlerin boyun kısmında aşırı duyarlılık (1-2 gün içinde kaybolur)
- Çürük dişlerde sinir tahrip olabilir.
- Mine yüzeyinde demineralizasyon şeklinde değişikliklere neden olabilir.
- Ağartma, herhangi bir kuron, köprü, kaplama ve dolguyu aydınlatmaz. Sadece doğal dişleri parlatır.
- Yılda iki defadan fazla kullanılmamalıdır.
Alerjik reaksiyonlar meydana gelebilir mi?
Bilinen herhangi bir alerjik reaksiyon yoktur. Mukoza zarlarının ihlallerinden kaçınılmasına ve maddenin çok miktarda alınmamasına dikkat etmelisiniz.