DHI tekniği mi manuel teknik mi? Hangi teknoloji tonu belirliyor?
İnsan derisi gibi saçın da kendi rengi, hacmi ve görünümü vardır. Ne yazık ki yaşla birlikte kaybolur. Saç dökülmesi ve uzaklaşan bir saç çizgisi, 30’da veya daha erken yaşta kapınızı çalabilir. Kellik başladığında tek kalıcı çözüm saç ekimidir. Ancak saç ekiminde kullanılan saç ekimi tekniği istenilen sonuçların elde edilmesinde çok önemli bir rol oynamaktadır.
DHI saç ekimi tekniğinin belirli koşullar altında optimal saç ekimi tekniği olduğu kanıtlanmıştır. Prosedür yirmi yılı aşkın bir süredir kullanılmaktadır. Yerleştirilen köklerin yönü, derinliği ve açısında detay, hassasiyet ve özen gerektirir. Bir ömür boyu sürecek kalıcı, doğal sonuçlara ulaşmanın tek yolu budur. Türk partner kliniklerinde temelde tüm müdahale yöntemleri mümkündür. Belirleyici faktör her zaman hastanın bireysel önkoşullarıdır.
DHI saç ekimi tekniğinin avantajları
DHI tekniği, etkilenen sorunlu bölge hala yönetilebilir olduğunda özellikle önerilir. Kafa derisinde herhangi bir iz yoktur. Ayrıca işlem %100 ağrısızdır. Deri şeridini kesmek için bir neşterin kullanıldığı FUT veya FUE’den farklı olarak DHI, saç köklerinin yaralanmasını veya hasar görmesini önlemek için özel olarak tasarlanmış 1 mm veya daha az kalınlıkta patentli bir alet kullanır.
DHI saç ekimi tekniği iki aşamadan oluşur: ekstraksiyon ve implantasyon. Bu prosedür için kilit unsur donör bölgedir. Kafatasının arkasında ve yanlarında bulunur. Bunlar kafatasının saç dökülmesinden etkilenmeyen tek bölgeleridir. Burada saç kökleri özenle çıkarılır ve saç dökülmesi olan bölgeye patentli DHI saç ekim cihazı kullanılarak yeniden ekilir. Ekstraksiyon işlemi sırasında her bir saç kökü, donör bölgesinde yaklaşık 0,7 mm – 1 mm mikroperforasyona sahip, özel olarak geliştirilmiş ve patentli DHI aleti kullanılarak en yüksek hassasiyetle alınır. Bu teknik naziktir ve maksimum verimliliği garanti eder.
Manuel çıkarma yaklaşımı
Elle çıkarma, cerrah için daha fazla hassasiyet ve şekillendirme olanakları açar. Bu özellikle daha büyük greftler için önemlidir. Kıl şaftının direnci çevresindeki bağ dokusundan farklıdır. Manuel zımbaların kullanılması, cerrahın direnç hissetmesini ve penetrasyonu durdurmasını sağlar. Manuel prosedürler el yorgunluğuna neden olabilse de bu, cilt hassasiyeti, greft açısı ve yönü gibi hastanın bireysel koşullarını hesaba katan mükemmel ve garantili bir yöntemdir.
.
DHI pini ile implantasyon
İmplantasyon, DHI saç ekiminin ikinci aşamasıdır. Bu aşama ayrıca, hastanın ihtiyaçlarına göre uyarlanmış mükemmel bir sonuç elde etmek için kesin bir prosedür gerektirir. Bu aşamada, implantasyon adımları, uzmanın sertifikalı bir asistanla yakın çalıştığı tutarlı bir süreci takip eder. Önce saç kökleri, içerdikleri greft sayısına göre sıralanır ve sınıflandırılır ve daha sonra hassas bir şekilde kel bölgeye yerleştirilir. Bu amaç için patentli araçlar seçilmiştir.
Teknik kullanım için, dişli bir iğne ile donatılmış, entegre yaylı küçük bir kalem kullanılır. Bu cihaz, foliküllerin yönü, açısı ve derinliği üzerinde tam kontrol sağlar. Bu, saçın daha sonra doğru yönde büyümesini sağlar ve dolgun ve uyumlu bir saç görünümü verir. Doğal bir kılcal çizgiyi restore ederek, greft dağılımı, mükemmel dokuya sahip daha yoğun bir saç çizgisi şansını açar.