Hareketli Diş Protezleri
Hareketli protezler tam veya kısmi protezlerdir.
Günümüz diş hekimliği – çoğu hasta gibi – kişinin kendi dişlerine benzer şekilde sabit bir şekilde sabitlenen sabit protezleri tercih etmektedir. Böylece güçlü bir şekilde ısırabilirsiniz – rahatsızlık duymadan. Hastalarımız bu sofistike konfora güveniyor.
Tam Protez
Bir hastanın artık kuron, köprü veya kısmi protez takmak için kendi dişleri yoksa, tam bir proteze ihtiyacı vardır. Çoğu durumda, bu diş protezi hem estetiği hem de çiğneme ve konuşma işlevini en iyi şekilde geri yüklemek için kullanılabilir. Diş kaybı nedeniyle çöken dudaklar ve yanaklar yeniden desteklenerek doğal görünümlerine kavuşur.
Protez ile mukoza arasındaki ince tükürük filminin damak üzerindeki emici etkisi ile protez yerinde tutulur. Yapışmanın ne kadar iyi olduğu her şeyden önce çenenin şekline, ağzın mukoza zarına ve hastanın tükürük akışına bağlıdır. Bununla birlikte, kural olarak, damaktaki daha geniş temas alanı nedeniyle, bir total protez üst çenede alt çeneden daha iyi oturur. Bunun nedeni, oradaki anatomik koşulların doğası gereği daha az elverişli olmasıdır. Dil boşluğu ve hareketli dil nedeniyle, karşılaştırılabilir bir emme etkisi elde etmek daha zordur.
Optimum şekilde tasarlanmış bir total protez, tam işlevsellik ile doğal bir görünüm sağlar. Çene ve yüzün bireysel ölçüm verileri, hastaya özgü fizyonominin dahil edilmesi, ön dişlerin estetik tasarımı ve çok renkli diş etleri uygulama imkanı ile mükemmel sonuçlar elde ediyoruz.
- Estetik ön diş tasarımı
- Her yaş grubunda doğal görünüm
- Statik-fonksiyonel kurulum metodolojisi
- Çene ve yüzün bireysel ölçümü
- Hastaya özgü fizyonominin dahil edilmesi
- Çok renkli diş etleri imkanı
- Bireysel konumlandırma sayesinde daha fazla doğallık
Kısmi Protez
En basit kısmi protez, plastik bir tabandan ve değiştirilecek dişlerden ve kavisli tutma elemanlarından ve destek elemanlarından, tutma elemanları olarak kıskaçlar ve en iyi ihtimalle, protezin batmasını önleyen destek elemanları olarak ek destek pimlerinden oluşur.
Kelepçe Protez
Toka protezi kalan dişlere sabitlenir. Bu, entegre bir tel veya braket ile güçlendirilebilen en basit ve en ucuz protezdir.
Farklı yöntemler vardır:
- Klipsli protez ile protez, klipslerle sabitlenir.
- Bağlantılı protez ile komşu dişlerin üzeri kaplanır ve daha sonra protezin oraya sabitlenebilmesi için dişlere bir bağlantı takılır.
- Teleskopik protez için komşu dişler de taçlandırılır ve protez kronlara metal bir koni ile tutturulur.
- Kısmi bir protez, mevcut sabit dişlere sabitlenebildiği için genellikle iyi bir stabiliteye sahiptir.